top of page

LÆS VENLIGST ALT DETTE I GOD TID, INDEN DIN BEHANDLING

DU SKAL VÆRE SUND OG RASK!

VEJLEDNING OG FAKTA OM PERMANENT MAKEUP

Dette er meget vigtig information for alle der overvejer PMU, det anbefales på det KRAFTIGSTE, at man læser dette, således man forstår hvad der sker i kroppen og hvad der har indflydelse på permanent makeup.
Det er vigtigt at understrege at vi , hvad enten vi bruger maskine eller microblading- så danner vi et sår, da vi er inde og bryde huden.

3 dage inden din behandling bør du undgå: Alle helsekost produkter eller kosttilskud, alt smertestillende medicin (foruden Panodil, og lægeordineret), fiskeolietabletter, ingefær shots og andet der kan virke blodfortyndende. • 24 timer inden skal du yderligere undgå stærkt og saltet mad, samt koffein og alkohol.

Ved behandling af eyeliner, skal du stoppe med at bruge extensions eller vippe/bryn serum 14 dage inden din behandling! Det samme med Botox/filler eller laser.

Ligeledes skal man undgå hård motion, sauna, sol en uge efter behandlingen.

Har du gamle PMU bryn fra anden klinik, skal du altid ringe mig op. Tlf.: 6070 6620

 

Hvis du skal have udført permanent make-up på læberne og har oplevet at få et forkølelsessår (nogensinde), bør du kontakte din læge for at få en forebyggende kur mod dette i tabletform. Hvis du en sjælden gang i mellem har haft det, skal du have en kur på 7 dage. Du skal tage en pille én dag inden behandlingen og fortsætte den i den efterfølgende uge. Hvis du har oplever det ofte, op til 3 gange pr. år, skal du have en 14-dages kur. I dette tilfælde påbegynder du kuren 7 dage inden din behandling finder sted og fortsætter kuren 7 dage efter. Hvis du får forkølelsessår mere end 3 gange om året, FRARÅDES pmu af læber!

PMU udgør IKKE en fare ift. graviditet rent medicinsk, bedøvelse udgør heller ingen fare ift. dit ufødte barn, ingen seriøs læge vil nogensinde kunne sammenkæde pmu og eks. vis misdannelser eller spontan abort hos dit ufødte barn.
Jeg vælger dog IKKE at behandle gravide og ammende, udelukkende grundet, at vi ikke ønsker at stresse den gravide (og hermed fosteret) unødigt, da vi alle reagere forskelligt ift. smerte.

Din hud er IKKE en isoleret del af kroppen, det er en del af en organisme, og da vi alle har individuel organisme, har vi derfor også individuel ophelingsfase og resultat.
Har du højt blodtryk vil du bløde mere under behandlingen. Er du bange, meget anspændt eller eks. vis har en lav smertetærskel forhøjes dit blodtryk, ergo mere blødning.

Lys hud tager dårligere mod farve, og Jo tykkere hud des dårligere tager man imod farve. Ældre hud = tynd hud, hvilket betyder at du vil hele mørkere op.
Højere hormon level =mere melanin, hvilket betyder du tager bedre mod farve. Afskalning af hud giver et dårligere resultat.

Bedøvelse er beregnet til nervesystemet og påvirker kun det.

INFORMATION OMKRING RISICI VED PÅFØRELSE AF EN PERMANENT MAKE- UP Du har besluttet dig for at få påført en permanent make-up. Vi føler os forpligtet til at informere dig om de mulige risici, der kan opstå som følge af dette. Ved påførelse af permanent make-up, sker der en penetration i huden. Udstyret der benyttes og teknikkerne skal udføres korrekt, og det har jeg som behandler fuldt ud styr på, for at undgå eventuelle smittefare med sygdomme der kan overføres via blodet, såsom Hepatitis B eller C. Mangelfuld rengøring eller dårlig hygiejne (fra dig), kan resultere i et inficeret sår, som kan skade din permanente make-up, eller skade udseendet på denne. Jeg ønsker, med denne formular, at få dig som kunde til at forstå, at det er en større behandling med eventuelle risici. Du skal, når du har besluttet dig for at få udført denne type af behandling, have forstået at din behandler arbejder i levende væv og at folk reagerer forskelligt. Vi har alle forskellige hudtyper, hudtilstande og forskellig livsstil (brug af medicin, soldyrkning osv.) og dette har alt sammen indflydelse på din PMU og nogle individer afviger ind i mellem fra det teorien forudsiger.

Dette er en behandling, der afhænger af mine færdigheder, men det afhænger også af din tilgang til behandlingen. For at opnå det bedst mulige resultat, bør du have en realistisk forventning til resultatet, og følge anvisningerne inden din behandling, samt følge efterbehandlingen nøje. I sjældne tilfælde kan du afstøde ALT pigmentet. Det kan både være forårsaget af, at du ikke har fulgt retningslinjerne inden din behandling, at du ikke har været sandfærdig omkring kontraindikationer, men ind i mellem er der også enkelte uforklarlige tilfælde. Dette er noget jeg som behandler ikke kan forudsige og derfor ydes der ikke tilbagebetalinger i disse tilfælde, da det er en mulig risici ved denne type af behandling. Inden du skal have lavet din permanente make-up, vil du blive bedt om at udfylde en formular til informeret samtykke. Denne formular indeholder en række spørgsmål om dit generelle helbred, og denne procedure er for din egen sikkerheds skyld. Formularen til informeret samtykke tilhører specialisten og vil blive behandlet med fortrolighed. En PMU er et håndværk, man kan derfor ikke forvente to 100% identiske bryn, eller lipliner.

PÅFØRELSE AF EN PERMANENT MAKE-UP Når en kosmetisk tatovering påføres, benyttes der små nåle til at injicere pigment under huden. Resultatet er et semi- permanent mærke, som kan blive i din hud, mange år fremover. Pigmentet der benyttes, skal overholde strenge krav. Før den permanente make-up påføres, bliver huden renset og desinficeret. Den kosmetiske permanente make-up skal påføres så hygiejnisk som muligt. Med andre ord, nålen der gennemtrænger din hud, må ikke være blevet benyttet før, den skal være opbevaret i en steril forpakning og den må ikke berøres med bare hænder. Pigmentet der benyttes skal også være sterilt. Pigmentet placeres i små plastikkopper, der kun må benyttes til din behandling. Al overskydende pigment bortskaffes. Servietter og vatrondeller benyttes også når du får påført din permanente make-up og disse skal naturligvis også være rene og skal bortskaffes efter brug.

Bryn opmåles i afslappet tilstand med lukkede øjne, der måles ikke op efter din mimik eller muskulatur, da disse ofte er forbundet med din sindstilstand, og da dette konstant ændre sig, måles der op ift. knoglestruktur, øjnenes placering, med den gyldne ratio som guide.

Det tager ca. en uge for såret at hele. Efter såret falder af vil farven synes næsten forsvundet, dette er HELT normalt. Dit overordnede helbred, samt din fysiske tilstand, kan dog have indflydelse på varigheden af denne periode. Det endelige resultat kan først vurderes efter ca. 4 uger, hvorfor man også først kan komme til en efterfølgende behandling på dette tidspunkt. Uanset hvad, kan man altså ikke rette på din tatovering tidligere, da der udover hævelse, er en helingsproces i gang. Det er påkrævet og nødvendigt at få foretaget ca. 2 “touch-up” før resultatet kan betragtes som værende færdig. (antallet af efterbehandlinger afhænger af hudtype, livsstil og pleje, i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt med flere efterbehandlinger.) Da der arbejdes i levende væv er denne behandling en procedure der foretages på "egen risiko", og reklamationer er ikke mulige. God personlig hygiejne er essentiel i løbet af helingsprocessen. Husk pigmentet ligger UNDER huden, efter opheling, derfor vil det endelige resultat ikke se ud som lige efter behandlingen, hvor du - fordi huden er brudt - har et åbent sår. Skulle du opleve ekstrem rødme, hævelse og varme i det behandlede område, kontakt da egen lægen for antibiotika.

Hvad sker der i kroppen?

Dit immunforsvar registrerer pigmentet som et fremmedlegeme, og derfor vil det prøve, at skubbe pigmentet ud.
Dette er HELT normalt. Pigmentet ligger nede i huden og i takt med, at epidermis heler, vil pigmentet flytte sig mere og mere mod overfladen i huden. Det vil derfor fremtræde mere og mere tydeligt, jo længere vi er i helingsforløbet.

Derfor kan din artist først efter endt helingsforløb se hvor der mangler pigment, eller hvor der skal forstærkes.
Dette er HELT normalt. Derfor er efterbehandlinger påkrævet og nødvendigt for, at opnå et tilfredsstillende resultat.

En nyerhvervet permanent make-up er tilsvarende med et åbent sår. Såret har brug for tid og ordentlig pleje til at hele. Hvis det bliver plejet korrekt, vil såret hele på omkring 1 uge. Sammen med denne skriftlige vejledning, omkring hvordan du korrekt plejer din kosmetiske permanente make-up, vil du modtage mundtlig information fra din specialist. Permanent make-up kan vare i flere år, men dette afhænger (som nævnt længere oppe) af flere faktorer; herunder hudtype, sol og livsstil.

Man skal være indstillet på, at man skal have en genopfyldning/colorboost ca en gang årligt, afhængig af ens livsstil, medicinforbrug og mange andre faktorer, for at bevarer et pænt resultat.

Såfremt man stopper med at modtage behandlinger, kan farverester findes i huden, i op til 10 år efter, på nogle forsvinder det aldrig. Dog er det vigtigt at understrege, at permanent make- up skal opfriskes løbende. Jeg anbefaler en genopfriskning hver tolvte til attende måned, for at opretholde et perfekt resultat.

Det er efterhånden blevet en meget stor del af PMU, at uddanne kunderne, således de forstår hvad vi arbejder med. Vi oplever desværre at mange har en urealistisk tilgang til Permanent Makeup, dette på trods af skriftlig og mundtlig information.


Vi håber derfor, at kan aflive myter og hermed give vore kunder et indblik i vores arbejde, samt en realistisk forventning.

. Det er også vigtigt at forstå, at vi arbejder med ANSIGTSPIGMENTER og ikke tattoo pigmenter, resultatet er derfor ikke blivende.
Det er forbudt ved lov, at tatovere i ansigtet, og ligeledes ikke ønskværdigt

Det er ligeledes vigtigt, at du forstår at det, at få udført en kosmetisk tatovering, er et forløb, og at efterbehandlinger derfor er en del af en fuld behandling. Antallet af touch up's afhænger af din hudtype, livsstil, og din aftercare. Enkelte tilfælde kan det være nødvendigt, at få fortaget flere efterbehandlinger end først antaget, for at opnå det ønskede resultat!

bottom of page