top of page

Om Permanent Makeup

Hvad er Permanent Makeup og hvordan udføres det?
 

Permanent Makeup er en procedure, hvor man, ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet vil det gradvist falme over tid og man skal således være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, øjne eller læber, såfremt at man ønsker at bevare sin Permanente Makeup. Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, medicinforbrug og mange andre faktorer, som din behandler vil informere dig om.

Jeg vil forud for behandlingen tage en grundig samtale med dig, enten ved en forudgående konsultation eller via telefon og/eller konsultation på selve behandlingsdagen, inden at behandlingen påbegyndes. Her vil jeg vurdere hvilke muligheder du har, lytte til dine ønsker, informere dig og få afstemt om dine ønsker kan realiseres.

På selve behandlingsdagen, skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende at du opgiver de fuldstændige korrekte oplysninger til mig, af hensyn til sikkerheden ved din behandling.

Inden behandlingen, vil du få påført bedøvelsescreme på det område, du skal behandles. Denne bedøvelse skal sidde på huden i ca. 20-30 min. Herefter vil opmåling og optegning finde sted og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Såfremt at der er lidt rettelser ifht. dine ønsker, vil disse blive foretaget og du vil blive bedt om at godkende igen. Behandlingen påbegyndes først når du har godkendt formen og du og jeg er enige om, at det er den rette form til dig, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning.

Herefter påbegyndes selve proceduren.
Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rød i området og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager i løbet af 1-2 dage og rødmen ligeså. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt. Farven vil typisk falme 20-60% afhængig af behandlingsområdet og den teknik der er benyttet. Din behandler vil give dig et kvalificeret bud på, hvor meget farven forventes at falme i det enkelte tilfælde.

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparant og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, så er huden også en anden farve (lyserød), indtil huden er helt færdig med at hele og ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man hiver farven med ud og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv. Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig og det er samtidig også først her, man kan vurdere hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde, forstår at en behandling med Permanent Makeup ALTID er en proces som kræver minimum 2 behandlinger og det er derfor påkrævet at man får foretaget en efterfølgende behandling 4-6 uger efter den oprindelige behandling.

Permanent make-up hos Gitte A - permanent Makeup Artist udføres ved brug af Nouveau Contour maskiner og andet udstyr fra samme mærke.

Nouveau Contour er et af verdens førende mærker ifht. tekniske innovationer og nyskabelser inden for permanent makeup. Nouveau Contours maskiner er af den højeste kvalitet og vi har både digitale og computerstyrede maskiner, sat manuelle redskaber, hvilket sikrer en nøjagtighed på brøkdele af en millimeter for at kunne levere de absolut bedste resultater. Computeren kan styre nålens frekvens og nøjagtighed til 0,01 sekunder. I overensstemmelse med de strenge regler i EU, benyttes der naturligvis altid en ny og steril nål, til hver kunde og nålemodulet vil altid blive kasseret og destrueret efter behandlingen. Du kan derfor være fuldstændig tryg ved, at din behandling med Nouveau Contour, altid foregår professionelt og er helt og aldeles hygiejnisk og sikkert.

 

 

 

 

Hvad kan man opnå med Permanent Makeup?
 

Kort sagt – Du kan opnå en smuk indramning af dit ansigt med velformede bryn, smukt indrammede øjne og perfekt formede læber!

Mange kvinder ønsker at se “perfekte” ud, hvert øjeblik, af hver dag og med Permanent Makeup kan man opnå en naturlig forskønnelse og samtidig få ændret og korrigeret på det, som fra naturens hånd, måske ikke er helt optimalt.

Almindelig makeup kan ofte, ikke opfylde kravet, om at se godt ud i alle situationer, da denne hurtigt kan blive udtværet eller blot forsvinde gradvist i løbet af dagen. Permanent makeup er derfor en fordel ved mange forskellige scenarier; eksempelvis ved sport og træning, når du træder op af swimmingpoolen, når du vågner op om morgenen, når du går gennem regn- eller stormvejr og selv når du kniber en tåre under en romantisk film.

I alle disse tilfælde kan du være helt sikker på at din permanent makeup altid bliver på plads og sikrer et fint og markeret udseende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og der er ingen tvivl om, at du vil spare tid hver morgen, da du ikke nødvendigvis behøver at tegne dine bryn, dine øjne eller dine læber op længere.

Det er dog vigtigt at være indforstået med at Permanent makeup ikke erstatter en markant aften-makeup, men det kan, i en vis grad, erstatte en let dag-makeup på øjne og læber og formålet med permanent makeup er netop at fuldende dine bryn øjne eller læber og gøre disse områder velformede, således at du er den bedste udgave af dig selv!

 

 

 

Information omkring risici ved påførelse af en permanent makeup. 

Du har besluttet dig for at få påført en permanent make-up. Vi føler os forpligtet til at informere dig om de mulige risici, der kan opstå som følge af dette. Ved påførelse af permanent make-up, sker der en penetration i huden. Udstyret der benyttes og teknikkerne skal udføres korrekt, og det har jeg som behandler fuldt ud styr på, for at undgå eventuelle smittefare med sygdomme der kan overføres via blodet, såsom Hepatitis B eller C. Mangelfuld rengøring eller dårlig hygiejne (fra dig), kan resultere i et inficeret sår, som kan skade din permanente make-up, eller skade udseendet på denne.  Jeg ønsker, med denne formular, at få dig som kunde til at forstå, at det er en større behandling med eventuelle risici. Du skal, når du har besluttet dig for at få udført denne type af behandling, have forstået at din behandler arbejder i levende væv og at folk reagerer forskelligt. Vi har alle forskellige hudtyper, hudtilstande og forskellig livsstil (brug af medicin, soldyrkning osv.) og dette har alt sammen indflydelse på din PMU og nogle individer afviger ind i mellem fra det teorien forudsiger. 

Dette er en behandling, der afhænger af mine færdigheder, men det afhænger også af din tilgang til behandlingen. For at opnå det bedst mulige resultat, bør du have en realistisk forventning til resultatet, og følge anvisningerne inden din behandling, samt følge efterbehandlingen nøje.  I sjældne tilfælde kan du afstøde ALT pigmentet. Det kan både være forårsaget af, at du ikke har fulgt retningslinjerne inden din behandling, at du ikke har været sandfærdig omkring kontraindikationer, men ind i mellem er der også enkelte uforklarlige tilfælde. Dette er noget jeg som behandler ikke kan forudsige og derfor ydes der ikke tilbagebetalinger i disse tilfælde, da det er en mulig risici ved denne type af behandling.  Inden du skal have lavet din permanente make-up, vil du blive bedt om at udfylde en formular til informeret samtykke. Denne formular indeholder en række spørgsmål om dit generelle helbred, og denne procedure er for din egen sikkerheds skyld. Formularen til informeret samtykke tilhører specialisten og vil blive behandlet med fortrolighed.   En PMU er et håndværk, man kan derfor ikke forvente to 100% identiske bryn, eller lipliner.

PÅFØRELSE AF EN PERMANENT MAKE-UP   Når en kosmetisk tatovering eller PMU påføres, benyttes der små nåle til at injicere pigment under huden. Resultatet er et semi-permanent mærke, som kan blive i din hud, mange år fremover. Pigmentet der benyttes, skal overholde strenge krav. Før den permanente make-up påføres, bliver huden renset og desinficeret. Den kosmetiske permanente make-up skal påføres så hygiejnisk som muligt. Med andre ord, nålen der gennemtrænger din hud, må ikke være blevet benyttet før, den skal være opbevaret i en steril forpakning og den må ikke berøres med bare hænder. Pigmentet der benyttes skal også være sterilt. Pigmentet placeres i små plastikkopper, der kun må benyttes til din behandling. Al overskydende pigment bortskaffes. Servietter og vatrondeller benyttes også når du får påført din permanente make-up og disse skal naturligvis også være rene og skal bortskaffes efter brug.

Bryn opmåles i afslappet tilstand med lukkede øjne, der måles ikke op efter din mimik eller muskulatur, da disse ofte er forbundet med din sindstilstand, og da dette konstant ændre sig, måles der op ift. knoglestruktur, øjnenes placering, med den gyldne ratio som guide.

Det tager ca. en uge for såret at hele. Efter såret falder af vil farven synes næsten forsvundet, dette er HELT normalt.  Dit overordnede helbred, samt din fysiske tilstand, kan dog have indflydelse på varigheden af denne periode.  Det endelige resultat kan først vurderes efter ca. 4 uger, hvorfor man også først kan komme til en efterfølgende behandling på dette tidspunkt. Uanset hvad, kan man altså ikke rette på din tatovering tidligere, da der udover hævelse, er en helingsproces i gang. Det er påkrævet og nødvendigt at få foretaget ca. 2 “touch-up” før resultatet kan betragtes som værende færdig. (antallet af efterbehandlinger afhænger af hudtype, livsstil og pleje, i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt med flere efterbehandlinger.) Da der arbejdes i levende væv er denne behandling en procedure der foretages på "egen risiko", og reklamationer er ikke mulige.  God personlig hygiejne er essentiel i løbet af helingsprocessen.  Husk pigmentet ligger UNDER huden, efter opheling, derfor vil det endelige resultat ikke se ud som lige efter behandlingen, hvor du - fordi huden er brudt - har et åbent sår.  Skulle du opleve ekstrem rødme, hævelse og varme i det behandlede område, kontakt da lægen for antibiotika.

Hvad sker der i kroppen?

Dit immunforsvar registrerer pigmentet som et fremmedlegeme, og derfor vil det prøve, at skubbe pigmentet ud.
Dette er HELT normalt. Pigmentet ligger nede i huden og i takt med, at epidermis heler, vil pigmentet flytte sig mere og mere mod overfladen i huden. Det vil derfor fremtræde mere og mere tydeligt, jo længere vi er i helingsforløbet.
Derfor kan din artist først efter endt helingsforløb se hvor der mangler pigment, eller hvor der skal forstærkes.
Dette er HELT normalt. Derfor er efterbehandlinger påkrævet og nødvendigt for, at opnå et tilfredsstillende resultat.

SE FOTOS AF PERMANENT MAKEUP UDFØRT AF MIG, PÅ MIN FACEBOOKSIDE!

bottom of page